Arla afviser at tilslutte sig ny klimaalliance

Mejerikoncernen vil levere på de eksisterende målsætninger frem for at ”bruge energi på nye forpligtelser”.
En ny alliance mod metanudledninger får ikke Arla som medlem, slår bæredygtighedsdirektør fast. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
En ny alliance mod metanudledninger får ikke Arla som medlem, slår bæredygtighedsdirektør fast. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Den danske mejerikæmpe Arla kommer ikke til at tilslutte sig en alliance mod metanudledninger, som en række store fødevarekoncerner som Danone, Nestlé og Kraft Heinz indgik i december.

Sådan lyder det fra bæredygtighedsdirektør i Arla, Hanne Søndergaard, til Børsen.

Store dele af Arlas udledning af drivhusgasser stammer ellers fra metan, der bl.a. kommer fra kvæg, men bæredygtighedsdirektøren peger på, at Arla i forvejen har forpligtet sig til at reducere sin udledning gennem den anerkendte standard Science Based Targets (SBTI).

“Når man ser på vores SBTI-mål, kan vi ikke levere på dem uden at levere på metan. Det kan ikke lade sig gøre, når det udgør så stor en andel af vores udledninger,” siger hun til Børsen.

Arla har bl.a. en målsætning om at reducere CO2-udledningen på gårdene med 30 pct. per liter mælk, og Hanne Søndergaard peger på, at selskabet vil fokusere på at levere på de eksisterende mål frem for at ”bruge energi på nye forpligtelser”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også