Danish Crown hæver notering og runder 13 kroner

Handlen med frosne varer til det asiatiske marked tør op i en uge, hvor noteringen går op.
Foto: Danish Crown / Pr
Foto: Danish Crown / Pr

Danish Crowns notering for endnu et nøk op i en tid, hvor det efterspørgslen på grisekød stiger i Asien.

I den kommende uge får slagterikoncernens andelshavere 20 øre mere for et kilo grisekød, hvilket betyder, at noteringen runder 13 kr.

Det skriver Danish Crown i sit ugentlige markedsnyt. Ifølge Mads Stougaard, markedsdirektør i Danish Crown, er der bedring at spore på de frosne varer til det asiatiske marked. Eksporten til det kinesiske er uændret og på et fortsat lavt niveau.

”Den opbremsning, som vi så lige op til nytår, og som for alvor slog igennem i januar og februar, er ved at fortage sig. Lagrene i Asien er blevet markant mindre, og så er det en overset faktor, at flere lande i Asien – blandt andet Japan – endnu ikke helt har sluppet COVID-19 restriktionerne. Det ser de ud til at gøre i de kommende måneder, og det vil forhåbentlig sætte yderligere gang i forbruget, siger Mads Stougaard i meddelelsen.

Modsat det asiatiske marked står efterspørgslen i Europa mere stille. Markedsdirektøren peger på det kolde vejr som årsag.

”Det vil nok overraske de fleste, hvor meget det flytter efterspørgslen på produkter som skinke og bacon, når forårsvejret rammer Europa, og mange vil have en plads i solen foran deres yndlingscafé. Der er vi ikke nået til endnu, og det er faktisk usædvanligt. Typisk ser vi de første gode forårsdage i Mellemeuropa i den sidste halvdel af marts, men de er endnu ikke kommet i år, og det kan mærkes,” udtaler Mads Stougaard.

Sonoteringen stiger ligeledes med 30 øre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også