Efterspørgslen stiger: Grisenotering tager tigerspring

Efterspørgslen på grise vokser både i og uden for Europa, og det giver i den grad udslag på Danish Crowns seneste opjustering af noteringen.
Foto: Danish Crown / Pr
Foto: Danish Crown / Pr

Danish Crowns andelshavere kan se frem til et gedigent hop i noteringen for den kommende uge.

Slagterikoncernen har nemlig skruet sin grisenotering op med 60 øre, så prisen lyder på 12,80 kr. per kg grisekød. Det fremgår af Danish Crowns ugentlige markedsnyt.

Derved haler Danish Crown ind på den tyske notering, der steg med 5 eurocent (37 øre) i denne uge.

Normalvis dikterer Danish Crowns notering prisen for hele det danske marked, men denne uskrevne regel brød konkurrenten Tican i den seneste uge. Her øgede den Tönnies-ejede slagterikoncern sin notering med 40 øre, mens Danish Crown hævede sin med 20 øre.

Tican har endnu ikke offentliggjort, hvad koncernens notering bliver for den kommende uge.

”Markedet er godt for os lige nu. Vi har fået en meget bedre balance i vores salg de sidste par uger, og det har løftet vores gennemsnitspriser en del,” siger Danish Crowns markedsdirektør Mads Stougaard og fortsætter:

”Samtidig er udbuddet i Europa fortsat faldende, og det øger behovet for at importere varer i flere lande, hvor der ellers hersker en udstrakt grad af ”kød-nationalisme.”

Mens handlen med fersk kød buldrer derudaf, er det ikke tilfældet for eksporten af frosne varer, som fortsat ikke er på det normale niveau. Efterspørgslen er dog i bedring fra stort set alle asiatiske lande på nær Kina.

”Det marked, vi ser lige nu, ligner i høj grad det marked, vi havde, før eksporten til Kina eksploderede i 2019. Det vil sige, at vi har en bredere funderet eksport til Asien med en høj grad af fokus på varer til kunder, der prioriterer den kvalitet og grad af specialproduktion, som vi kan levere fra Danmark. Det betyder ikke, at vi ikke fortsat er klar til at eksportere til Kina, men lige nu er de kinesiske indkøbere meget tilbageholdende,”siger Mads Stougaard.

Sonoteringen stiger ligedes med 50 øre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også