Hedegaard fordobler resultat i sidste regnskab

Grovvarevirksomheden Hedegaard nåede en omsætning på 3 mia. kr., mens resultatet før skat blev fordoblet. Regnskabet er det sidste, inden selskabet fusioneres ind i Danish Agro.

Det nordjyske grovvareselskab Hedegaard voksede på både top- og bundlinjen i det seneste år.

Omsætningen stiger til 3,0 mia. kr. mod 2,4 mia. kr. i 2021. Samtidig er resultatet før skat mere end fordoblet til 24,2 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. i 2021.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Hedegaard bliver i løbet af 2023 fusioneret med Danish Agro, der har ejet selskabet de seneste tre år. Med fusionen vil Danish Agros danske grovvareforretning have en samlet årlig omsætning på ca. 12 mia. kr, fremgår det af pressemeddelelsen.

Danish Agro sluger grovvarevirksomhed - navn forsvinder efter 100 år

”Det er meget glædeligt, at Hedegaard formår at levere et så flot regnskab for 2022. Vores medarbejdere har igen leveret fortrinligt, og det er lykkedes at tage markedsandele. Det giver os et godt afsæt til den nye æra, som nu begynder med fusionen med Danish Agro,” siger Henrik Bendtsen, der sammen med Mads Kristensen har delt posten som adm. direktør i Hedegaard.

Mads Kristensen er også tilfreds med resultatet, fortæller han i pressemeddelelsen.

”Hedegaard har i hele sin levetid tilpasset sig udviklingen i dansk landbrug, og det er også tilfældet nu, hvor den animalske produktion og dermed foderforbruget er på et lavere niveau end tidligere set. Fusionen med Danish Agro vil give os mulighed for at reducere omkostninger og samtidig give os flere muligheder inden for digitalisering og bæredygtighed,” siger han.

Mads Kristensen bliver med fusionen adm. direktør i DV Energy og direktør for energi og biogas i Danish Agro, mens Henrik Bendtsen fortsætter som markedsdirektør for foder i Danish Agro. Alle 168 medarbejdere i Hedegaard fortsætter hos Danish Agro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også