DLG får toneangivende klimastempel

Grovvarekoncernens målsætninger for at reducere udledninger inden 2030 er blåstemplet af Science Based Targets Initiative.
Foto: Niels Hougaard/ERH
Foto: Niels Hougaard/ERH

DLG har fået klima-stemplet fra FN-partnerskabet Science Based Targets Initiative. 

Det betyder, at koncernens målsætninger for at reducere sine udledninger inden 2030 af klimagasser er blevet vurderet til at være realistiske, i overenstemmelse med videnskaben og til at overholde Paris-aftalens mål om, at den globale temperaturstigning ikke må overskride 1,5 grader celsius.

Det skriver grovvarekoncernen i en pressemeddelelse.

”Vi er stolte af, at vores emissionsreduktionsmål for 2030 er blevet godkendt af SBTi. Det vidner om, at vi er med til at lede vejen indenfor bæredygtighed i vores branche, og at vi tænker vores klimahandling ind i både vores egen produktion og i hele vores værdikæde,” siger adm. direktør Kristian Hundebøll.

Udover DLG har både Arla og Danish Crown fået blåstemplet sine planer for at reducere udledninger inden 2030.

Danish Crown får vigtigt klima-stempel fra globalt initiativ

”I et dansk perspektiv betyder det, at hele værdikæden fra jord til bord, i form af de tre største andelsselskaber - Arla, Danish Crown og DLG - nu har sat klimamål, der er anerkendt som værende både realistiske, ambitiøse og videnskabeligt funderede. Det sender et stærkt signal om, at dansk landbrug og den danske fødevarebranche sætter handling bag ordene, siger Kristian Hundebøll.”

DLG har kortlagt udledningen af CO2 i de såkaldte scope 1, 2 og 3. Scope 1 er direkte emissioner fra kilder, som ejes eller kontrolleres af DLG. Scope 2 er indirekte emissioner fra kilder, så som elektricitet og fjernvarme, som DLG indkøber og forbruger. Scope 3 er andre indirekte emissioner, som relaterer sig til hele værdikæden.

Størstedelen af DLG’s udledninger findes i scope 3, som er ude på marken. Her er den grønne gødning, som DLG sammen med andre andelsselskaber arbejder på at skabe, en af løsningerne.

”En stor del af den udledning, vi er indirekte ansvarlige for, sker ude på marken i forbindelse med dyrkning af afgrøder eller i staldene, når dyrene omsætter foderet. Derfor vil det have stor betydning for både os og vores kunder, hvis vi for eksempel kan levere grønnere gødning lavet på vindmøllestrøm eller udvikle et additiv til køernes foder, der mindsker metanudledningen. Derfor er det de spor, vi arbejder intensivt med, og vi har med vores nye strategi sat 2 mia. kr. af til investering i netop grønnere løsninger,” siger Kristian Hundebøll.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også