Danish Crown får vigtigt klima-stempel fra globalt initiativ

Slagterikoncernens målsætninger om at levere CO2-reduktioner får nu SBTi-godkendelse.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Danish Crown har nu fået det grønne klima-stempel fra Science Based Targets Initiative.

Dermed har partnerskabet mellem FN’s Global Compact, World Ressources Institute og Verdensnaturfonden (WWF) nu set slagterikoncernens planer for at reducere sin klimapåvirkning frem mod 2030 igennem og vurderet dem til at være realistiske.

Det oplyser Danish Crown torsdag middag i en pressemeddelelse.

Målsætningerne blev indsendt af andelsselskabet sidste år og skal leve op til målsætninger om, at virksomheden skal bidrage til at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader.

I forvejen har også virksomheder som Arla Foods og Carlsberg fået deres mål godkendt, mens også grovvarekoncernen DLG har søgt om at få SBTi-valideret sine målsætninger. I alt 124 danske virksomheder har søgt, viser SBTi’s egen oversigt.

SBTi-godkendelsen løber udelukkende for den del af Danish Crowns målsætninger, der løber for mellem 2020 og 2030. Altså har den globale organisation ikke set på, om det er realistisk at producere klimaneutralt kød i 2050, sådan som koncernen har en vision om.

I stedet har man altså set på slagteriselskabets ambitioner om at reducere udledningen af klimagasser med 50 pct fra 2005 til 2030.

Danish Crown skriver under på nyt bæredygtighedskodeks fra EU

Danish Crowns strategi for klima afhænger af særligt mål for afregning

Det vil især være Danish Crowns ejere, de danske svine- og kreaturproducenter, der skal reducere deres udledninger - idet næsten 90 pct. af udledningen fra et produceret kilo grise- eller oksekød kommer fra landbrugsproduktionen.

Danish Crown påpeger i pressemeddelelsen, at man især vil se på håndtering af gylle, nye teknologier på marken, bedre foderudnyttelse samt anvendelse af afskovningsfri soja i foderet, som virkemidler til at nå målene.

”Vi har en kæmpe opgave foran os ude på gårdene og i produktionen, men fordi vi er et andelsselskab og har kontrol over hele vores værdikæde, så har Danish Crown også en unik mulighed for at levere de nødvendige reduktioner. Kampen mod klimaforandringer er helt afgørende, og udfordringerne kan ikke vente på at blive løst. Vi skal levere nu,” udtaler Jais Valeur i pressemeddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også