Efter flere ugers tæsk går grisenotering atter op

De pressede griseproducenter kan se frem til en højere notering i den kommende uge.
Foto: Danish Crown / Pr
Foto: Danish Crown / Pr

Efter en hård start på året for Danish Crown og de danske griseproducenter går noteringen nu den rette vej.

Danish Crown hæver således noteringen med 30 øre, så den fra næste uge lyder på 11,40 kr. for et kilo grisekød.

Ifølge Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, er det europæiske marked for grisekød ved at flytte på sig.

Den tyske svinenotering får atter et skub opad

”Indkøberne på tværs af Europa ved godt, at priserne skal markant op, men de kæmper for at holde stigningerne nede. Det kan de i en vis udstrækning lykkes med, fordi efterspørgslen ikke er markant større end udbuddet, men med faldende frostlagre i blandt andet Tyskland, så ved de godt, at der er et skifte på vej,” siger Mads Stougaard i slagterikoncernens ugentlige markedsnyt.

Mens det europæiske marked er i bedring, så er situationen med eksporten ud af Europa fortsat den samme. Lagrene i Asien er stadig store, der derfor ikke ønsker at købe europæisk grisekød, der lige nu sælges til en relativt høj pris.

”Det er ikke første gang, at vi står i den her situation, så vi fokuserer på opgaven. Det kræver en del forhandling og i sidste ende afgøres det af, hvornår de har brug for varer. Lige nu handicapper den lave ordreindgang fra højprismarkederne os, fordi vi i stedet skal sælge eksempelvis brystflæsk i Europa til lavere priser, end det vi normalt henter udenfor Europa,” siger Mads Stougaard.

Noteringen for søer stiger ligeledes med 50 øre.

Dansk grisebestand rammer laveste niveau i 25 år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også