Den tyske svinenotering får atter et skub opad

Noteringen for tyske slagtesvin stiger endnu engang og lander nu over 16 kroner.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Den tyske slagtesvinsnotering stiger onsdag med 12 cent til 12,200 euro per kilo, svarende til 16,39 kroner.

Det sker alt imens den danske notering står stille på et væsentligt lavere niveau på 11,10 kr. per kilo. Det vil sige, at der nu er 5,29 kroner i forskel på den tyske og danske slagtesvinnotering. 

DC-topchef: Det er åndssvagt kompliceret, men det er det, der sker

Noteringen fremgår af oversigten fra Danske Svineproducenter, som tilskriver den hårde kamp om slagteklare grise i Tyskland som årsag til den tyske stigning.

”Efter den markante nedgang i den tyske griseproduktion i de seneste år står der p.t. ikke nok slagtesvin til rådighed til at fylde slagteriernes kapaciteter. Slagteriernes efterspørgsel kan derfor ofte ikke dækkes fuldstændigt, og prisen for slagteklare grise stiger,” skriver foreningen.

Danske Svineproducenter skriver ydermere, at der i alt blev der slagtet 4,77 mio. grise færre i Tyskland i 2022 end året før. Dette svarer til en nedgang på 9,2 procent i det seneste år. 

”I de seneste fem år er den tyske griseproduktion faldet med næsten 20 procent eller 11,3 mio. grise. Det er således ikke særlig overraskende, at tyske slagterier kommer til at mangle slagteklare grise. På trods af det forventer tyske markedseksperter at nedgangen i den tyske griseproduktion fortsætter i år.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også