AgriWatch

Danish Crown i alliance med kemigigant: Middel skal reducere udledning fra gylle

Et middel, der tilsættes gyllen, kan reducere udledningen af klimagasser med 3-5 pct. per kilo grisekød. Nu skal det testes af blandt landmænd, der årligt leverer en million grise til Danish Crown.

Foto: Peter Hove Olesen

I samarbejde med flere aktører igangsætter Danish Crown nu et demonstrationsprojekt, der kan trække flere procenter af udledningen ved produktionen af svinekød.

Sammen med blandt andre DLG og den tyske kemikoncern BASF har man udviklet et middel, nitrifikationshæmmere, der kan reducere mængden af drivhusgasser fra gyllen, der bliver brugt på marken.

Det vil i sidste ende barbere 3-5 pct. af udledningen af klimagasser per kilo svinekød. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Indsatsen for at nedbringe Danish Crowns klimaaftryk består af en meget lang liste af initiativer, så at skære tre til fem procent af udledningerne ved ét enkelt initiativ er enormt lovende. Nu vil vi gerne teste det i stor skala, og ser vi bredt resultater på samme niveau, kan nitrifikationshæmmere blive ét vigtigt skridt for Danish Crown i arbejdet med at nedbringe vores klimaaftryk,” siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for ejer- og landbrugsforhold i Danish Crown.

Midlet er skabt af kemikoncernen BASF og sammen med DLG, Seges og Danish Crown skal nitrifikationshæmmerne bruges hos landmænd, der årligt leverer 1 mio. grise til slagterikoncernen.

”Dette projekt er et godt eksempel på, hvordan vores løsninger hjælper avlere med at løse presserende klimaudfordringer med teknologier, der øger udbyttet, bidrager til effektiv bedriftsdrift og reducerer miljøpåvirkninger. Derved bidrager projektet til BASF’s forpligtelse til at reducere CO2-emissioner med op til 30 procent pr. ton produceret afgrøde,” siger Gustavo Palerosi Carneiro, Senior Vice President, BASF Agricultural Solutions EMEA og CIS.

Projektet vil sættes i gang, når landmændene i foråret kører gylle ud på markerne.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch