AgriWatch

Oksekødsnoteringen falder med 50 øre

Oksekødsnoteringen tager endnu et stort dyk, efter den for et par uger siden faldt med 40 øre.

Foto: Lars Skaaning/arkiv

Efterspørgslen på oksekød er i løbet af efteråret faldet, og oksekødsnoteringen tager derfor endnu et dyk.

Både Danish Crown Beef og Himmerlandskød sænker således noteringen for oksekød med 50 øre per kg. Det er anden gang inden for få uger, at begge sænker noteringen. I slutningen af oktober sænkede både Danish Crown og Himmerlandskød med 40 øre per kg.

- Mens vi stadig holder bund i forretningen med kampagner hos flere af landets detailkæder, er der ikke det store aftræk i den almindelige handel. Det kommer ikke som en overraskelse, da salget fint flugter med erfaringerne fra tidligere år, men vi ser det måske en smule tidligere og mere markant på grund af de højere forbrugerpriser i år, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.

I den sidste tid har eksporten været det store lyspunkt i Danish Crown Beefs afsætning, men også her mærker man en nedgang, lyder det fra Henning Sønnichsen..

- Mens vi stadig sender både rygge og bagfjerdinger til Italien og Spanien på eksisterende ordrer, skal vi arbejde lidt hårdere for at få nye i bogen, hvilket langt hen ad vejen lykkes. Billedet minder lidt om det danske, hvor efterspørgslen for vinteren ikke traditionelt skriger oksekød, siger Henning Sønnichsen.

Det samme oplever Himmerlandskød.

”Eksporten af bagfjerdinger og rygge til de sydeuropæiske markeder er præget af en tilbageholdende indkøbsadfærd, hvilket ikke plejer at være tilfældet på denne tid af året, skriver Himmerlandskød i sin markedsberetning.

Nu tager oksekødsnoteringen kraftige dyk

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch