AgriWatch

Nu tager oksekødsnoteringen kraftige dyk

I august ramte oksekødsnoteringen sit højdepunkt, men siden er prisen faldet markant. Ad flere omgange har noteringen taget flere store fald, hvilket også er tilfældet i denne uge.

Foto: Lars Skaaning/arkiv

Oksekødet taber sædvanligvis en smule tempo hen på efteråret.

Det gør den også nu, men inflation og stigende priser presser salget af samtlige udskæringer yderligere. Derfor sænker Danish Crown og Himmerlandskød begge noteringen med 40 øre per kilo på alle kategorier.

Efter prisen ramte toppen i august, er det gået stærkt nedad siden, og noteringen er ad flere omgange faldet med lignende dyk.

Slagteriboss om kreaturpriser: ”Toppen er nået i den her omgang”

Årsagen findes stadig i, at udbuddet overstiger efterspørgslen, og den faldende tendens i købelysten præger både hjemme- og eksportmarkederne, beretter Himmerlandskød om.

”Det medfører pres på priserne hele vejen rundt. ” skriver det private slagteri i sin markedsinformation.

Særligt tilbageholdende er foodservice, herunder restauranter og caféer, som indkøber meget forsigtigt sammenlignet med tidligere.

Også Danish Crown mærker primært efterspørgsel fra forbrugere, som smider oksekød i indkøbskurven.

”Danish Crown Beef oplever en – for tiden – fornuftig efterspørgsel, hvor det fortsat er kampagner til de danske supermarkeder og detailkæder, som trækker afsætningen,” fremgår det af markedsberetningen.

Oksekødsnoteringen tager endnu et nøk ned

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch