Svinenotering løfter sig atter - eksporten til bred vifte af lande stiger

Danish Crown hæver noteringen med 30 øre efter et par uger med stilstand. Der er kommet mere gang i spotmarkedet, hvor der er større efterspørgsel på de partier, der udbydes til salg fra dag til dag.
Foto: Sebastian Buur Gunvald/ERH
Foto: Sebastian Buur Gunvald/ERH

Efter et par uger med stilstand hæver Danish Crown nu svinenoteringen med 30 øre. Derved lyder prisen for 1 kg svinekød på 11,80 kr.

Det fremgår af Danish Crowns ugentlige markedsberetning.

Det skyldes især, at eksporten til flere markeder er kommet op i gear igen, udtaler Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i markedsberetningen.

”Den modvind, der ramte markedet, da Italien blev ramt af afrikansk svinepest, ser nu endelig ud til at lægge sig. Efterspørgslen i Europa har ikke flyttet sig nævneværdigt målt på mængder, men eksporten til en bred vifte af lande udenfor Europa er løftet og stadig på vej op,” siger han.

Det ændrer balancen mellem udbud og efterspørgsel, men hvor meget det kan flytte priserne i markedet, er umuligt at spå, vurderer markedsdirektøren.

Kinesiske indkøbere fyldte små mængder grisekød i indkøbskurven

Eksporten til Japan, Australien og Sydøstasien er i øjeblikket stabil, mens de kinesiske indkøbere igen viser sig - dog ikke på samme niveau som tidligere.

”Alle aktører i Europa arbejder med en meget kort horisont, fordi der er stor usikkerhed omkring forbruget i de kommende måneder. Vil det forblive på et lavt niveau, eller vil det stige lidt igen efter de markante prisstigninger i foråret? I Asien er der opmærksomhed på den faldende produktion af grise i Europa, så vores kunder derude vil gerne have kontrakter på plads, men vi skal på den anden side også have en attraktiv pris for vores varer,” siger Mads Stougaard.

Danish Crown løfter notering efter syv ugers stilstand

Tysk notering stiger efter ferien

Danish Crown-topchef om notering i stilstand: ”Et meget mærkværdigt marked”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Photo: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også