AgriWatch

Danish Crown løfter notering efter syv ugers stilstand

Svineprisen får 20 øre op, men sommerforbrug og faldende leverancer vil afgøre, om priserne skal yderligere op de kommende uger, melder slagterikoncernen.

Foto: Janus Engel

Efter syv uger med en notering, der har ligget fast på 11,10 kr. pr. kilo, vil Danish Crown for den kommende uge lægge 20 øre ekstra i afregningen for hvert kilo.

Det skyldes det faldende antal af slagtesvin på tværs af Europa, melder koncernen i sin ugentlige markedsberetning.

”Lige nu er der balance mellem udbuddet og efterspørgslen i Europa, men alle aktører sidder på kanten af stolen og følger udviklingen, fordi tilførslerne af grise er faldende over hele Europa. Det taler for bedre priser, men hvornår det bliver sælgers marked er umuligt at spå om,” mener Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Han påpeger, at afsætningen af de mange udskæringer af grisen er meget afhængig af lande, vejrlig og feriestemning.

”Markedet udvikler sig vidt forskelligt fra land til land. I Tyskland er feriesæsonen for alvor i gang, og det mærkes på den indenlandske efterspørgsel. Andre steder i Europa er forbruget ganske godt. Det gælder blandt andet i Østeuropa,” udtaler markedsdirektøren.

Danish Crown er knap 100.000 grise bagefter og må derfor udsætte grise svarende til godt to dages slagtninger til den kommende uge. Man forventer at kunne reducere antallet af udsatte grise med knap 20.000 i første uge af juli.

Også på so-siden er der mærkbare udsættelser, men her forventer man med ekstra slagtninger at kunne indhente fra et efterslæb på 1.175 dyr til 320 i ugens løb.

Så sent som sidste uge udtrykte Danish Crowns topchef Jais Valeur til AgriWatch, at han undrer sig over, at markedspriserne ikke har været stigende som følge af de store fald i især tysk svineproduktion.

Danish Crown-topchef om notering i stilstand: ”Et meget mærkværdigt marked”

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch