AgriWatch

Danish Crown henter tidligere Arla-topfigur

Kasper Lenbroch er færdig i slagterikoncernen, mens Jais Valeur henter tidligere Arla-direktør ind i topledelsen.

Danish Crown rykker rundt i den absolutte topledelse.

Den tidligere Arla-direktør Tim Ørting Jørgensen indtræder som Group Executive Vice President og nyt direktionsmedlem fra 1. august.

Omvendt forlader Kasper Lenbroch, Executive Vice President, nu Danish Crown.

Det oplyser andelskoncernen tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Tim Ørting Jørgensen vil af mange med kendskab til andelsbranchen i Danmark være kendt som mangeårig Arla-direktør, hvor han var i spidsen for Arlas satsning på at vokse markant, blandt andet via fusioner i Tyskland tilbage i 2012. Derudover var han den drivende figur i at få løftet mere mælk ud af Europa, da han var ansvarlig for Arla Foods’ forretning på vækstmarkederne i Asien og Afrika.

De sidste to år har han været i spidsen for foodservicevirksomheden Sysco Internationals europæiske forretning, som han skiftede til i 2020.

Ansættelsen af Tim Ørting Jørgensen medfører samtidig en ændring i ledelsen af Business Unit Danish Crown, der har en omsætning på 35 mia. kr. og 12.000 ansatte. Den store enhed blev dannet, i forbindelse med, at Danish Crown sidste år lancerede sin nye strategi Feeding the Future - og netop Kasper Lenbroch blev sat i spidsen for den nye og afgørende del af koncernen.

Danish Crown fusionerer to store enheder

Tim Ørting Jørgensen får det overordnede ledelsesansvar samt ansvaret for Commercial, der er en ud af tre enheder i Business Unit Danish Crown. Søren F. Eriksen vil fortsat have ansvaret for Operations, og Charlotte Wandorf fortsætter i spidsen for Categories. De får begge reference til Tim Ørting Jørgensen, mens den nuværende Executive Vice President Kasper Lenbroch, forlader Danish Crown.

”Jeg skylder Kasper en stor tak for hans indsats i Danish Crown. Han har gennem næsten et årti stået i spidsen for udviklingen af Tulip Food Company, og i de seneste år har han været med til at lægge grundstenene til vores nuværende strategi og samle størstedelen af vores produktion og kommercielle forretning” udtaler Jais Valeur.

Med udvidelsen af direktionen vil Danish Crown fremover igen have en tremands direktion. Her sidder ud over Jais Valeur som adm. direktør også Thomas Ahle, som finansdirektør.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch