Danish Agro fortsætter sats på plantebaserede fødevarer med nyt opkøb

Med et nyt opkøb vil andelsselskabet Danish Agro sætte gang i at udvide sortimentet af plantebaserede fødevarer.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Grovvarekoncernen Danish Agro øger som tidligere varslet sit fokus på plantebaserede fødevarer. Det sker gennem opkøbet af alle aktier i Karlsens A/S, der blander og pakker krydderier, bagepulver med mere til detailhandlen.

Danish Agro skruer op for fokus på plantebaserede fødevarer

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Opkøbet sker via datterselskabet Møllerup Brands, der ifølge koncernen har manglet den kompetence, som man altså nu har erhvervet.

”Via vores opkøb af Møllerup Brands i efteråret 2021 håndterer vores fødevaredivision en række danske, bæredygtige og plantebaserede fødevarer. Vi har indtil nu ikke kunne detailpakke produkterne selv. Med opkøbet af Karlsens A/S får vi helt nye muligheder, og vi kan sætte gang i vores planer om at udvide sortimentet med flere danske frø og kerner,” udtaler Henning Haahr, formand for Møllerup Brands og koncernchef i Danish Agro.

Karlsens A/S fortsætter selskabets nuværende aktiviteter som private-label leverandører til detailhandlen i Danmark og skal samtidig pakke og distribuere en række af Møllerup Brands’ produkter.

Ifølge Ivan Noes, adm. direktør for Møllerup Brands, giver opkøbet nye muligheder.

”Møllerup Brands er på vej med et spændende plantebaseret sortiment med danskproducerede økologiske kerner og frø. Med opkøbet får vi stærke kompetencer indenfor udvikling og detailpakning med ombord. Sammen kan de to selskaber udnytte synergier inden for både produktudvikling, markedsføring, distribution, salg og kvalitet. Det gør, at vi kan sikre et bredt plantebaseret sortiment til en konkurrencedygtig pris og kvalitet,” siger Ivan Noes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også