Oksekøds-notering stiger igen - men halter bag den tyske

Danish Crown Beef øger endnu en gang noteringen med hele 75 øre. Også Himmerlandskød øger atter.
Foto: Danish Crown
Foto: Danish Crown

Endnu en gang sparker de to store danske kreatur-slagterier til noteringen på kalve og kreaturer.

For Danish Crown Beef lyder stigningen på 75 øre per kilo, mens Himmerlandskød også for den kommende uge øger med 50-80 øre per kilo, viser begge koncerners nyhedsbreve til leverandørerne her fredag.

”Vi sender noteringen op i ny rekord, når vi hæver alle kategorier med 75 øre per kilo. Men vi kan jo se på prissammenligningerne, at vi ikke er prisførende i Europa lige nu,” konstaterer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef.

Priserne har været opadgående siden sidste forår og bare er fortsat ud over det tidligere rekordniveau, der blev tangeret i marts,

Ved torsdagens offentliggørelse af Danish Crowns halvårsregnskab for oktober til marts pointerede Finn Klostermann, at de høje priser i supermarkederne nu begynder at påvirke forbrugerne så småt. Derfor spåede han, at der vil komme stigninger hen over sommeren, men at priserne så vil finde et mere balanceret leje i sensommer eller efteråret.

Beef-boss om rekordpriser: Forbrugerne begynder nu at holde igen med oksekødet

Når det handler om ikke at være prisførende på noteringen, så peger Finn Klostermann især til nabolandet mod Syd - hvor Danish Crown Beef også selv slagter dyr i tyske Teterower og Husum.

”Vi kan se, at de tyske slagterier mangler slagtedyr og jeg lytter mig til, at det er svært at tjene penge i Tyskland lige nu, fordi efterspørgslen overstiger udbudet. Det gør, at vi har nogle muligheder fra Danmark for at afsætte varer i Tyskland,” siger han.

Kan I tjene penge i Tyskland?

”Det kan vi og det har vi også gjort de sidste seks måneder. Hvis vi ser på vores kolleger i Tyskland, så er de typisk eksponeret mod det tyske marked. Der har vi taget vores forretnings-model fra Danmark med, så når vi slagter dyr, sender vi varer til Sydeuropa, noget til Danmark og noget til det øvrige Europa. Den forretningsmodel er lidt mere robust.”

30-40 procent op på et år: Kreaturer kan meget vel fortsætte op i pris

Tre måneder efter stop for aflivning: Kornpriser afgør, om kalve bliver i Danmark eller skal til eksport

Bøf-direktør glæder sig: Indtjening følger med noteringen op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter