AgriWatch

Oksekøds-notering stiger igen - men halter bag den tyske

Danish Crown Beef øger endnu en gang noteringen med hele 75 øre. Også Himmerlandskød øger atter.

Foto: Danish Crown

Endnu en gang sparker de to store danske kreatur-slagterier til noteringen på kalve og kreaturer.

For Danish Crown Beef lyder stigningen på 75 øre per kilo, mens Himmerlandskød også for den kommende uge øger med 50-80 øre per kilo, viser begge koncerners nyhedsbreve til leverandørerne her fredag.

”Vi sender noteringen op i ny rekord, når vi hæver alle kategorier med 75 øre per kilo. Men vi kan jo se på prissammenligningerne, at vi ikke er prisførende i Europa lige nu,” konstaterer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef.

Priserne har været opadgående siden sidste forår og bare er fortsat ud over det tidligere rekordniveau, der blev tangeret i marts,

Ved torsdagens offentliggørelse af Danish Crowns halvårsregnskab for oktober til marts pointerede Finn Klostermann, at de høje priser i supermarkederne nu begynder at påvirke forbrugerne så småt. Derfor spåede han, at der vil komme stigninger hen over sommeren, men at priserne så vil finde et mere balanceret leje i sensommer eller efteråret.

Beef-boss om rekordpriser: Forbrugerne begynder nu at holde igen med oksekødet

Når det handler om ikke at være prisførende på noteringen, så peger Finn Klostermann især til nabolandet mod Syd - hvor Danish Crown Beef også selv slagter dyr i tyske Teterower og Husum.

”Vi kan se, at de tyske slagterier mangler slagtedyr og jeg lytter mig til, at det er svært at tjene penge i Tyskland lige nu, fordi efterspørgslen overstiger udbudet. Det gør, at vi har nogle muligheder fra Danmark for at afsætte varer i Tyskland,” siger han.

Kan I tjene penge i Tyskland?

”Det kan vi og det har vi også gjort de sidste seks måneder. Hvis vi ser på vores kolleger i Tyskland, så er de typisk eksponeret mod det tyske marked. Der har vi taget vores forretnings-model fra Danmark med, så når vi slagter dyr, sender vi varer til Sydeuropa, noget til Danmark og noget til det øvrige Europa. Den forretningsmodel er lidt mere robust.”

30-40 procent op på et år: Kreaturer kan meget vel fortsætte op i pris

Tre måneder efter stop for aflivning: Kornpriser afgør, om kalve bliver i Danmark eller skal til eksport

Bøf-direktør glæder sig: Indtjening følger med noteringen op

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch