Arla fortsætter foreløbigt russisk eksport og drift

Mejerikoncernen Arla fortsætter foreløbigt sin eksport til Rusland, ligesom andelskoncernen fortsætter driften på det mindre russiske mejeri, man er medejer af. Ifølge kommunikationsdirektør afventer man ”politisk stillingtagen”.
Foto: Arla PR-foto
Foto: Arla PR-foto

I 2021 omsatte Arla for ca. 55 mio. euro (ca. 400 mio. kr.) i Rusland, og mejerikoncernen følger derfor nøje med i situationen i Ukraine, som Rusland har invaderet.

Arlas kommunikationsdirektør i Danmark, Kasper Ibsen Beck, siger til Børsen, at mejerikoncernen ser tiden an og afventer politisk stillingtagen til, hvordan danske virksomheder skal agere på baggrund af krigen i Ukraine.

Ifølge kommunikationsdirektøren har Arla på grund af det importembargo, som Rusland indførte tilbage i 2014, en mindre eksport til Rusland. Mejerikoncernen er dog medejer af et mindre russisk mejeri.

“Det har vi ikke ændret på. Efter den russiske invasion i Ukraine afventer vi en politisk stillingtagen til, hvordan danske virksomheder skal agere. Vi vil selvfølgelig følge alle politiske beslutninger, men vi har også en forpligtelse over for medarbejderne på mejeriet derovre. Det er jo helt uskyldige russiske borgere,” siger Kasper Ibsen Beck til Børsen.

AgriWatch har bedt om et uddybende interview om Arlas overvejelser, men det har mejerikoncernen ikke ønsket at stille op til.

Arla oplyser til AgriWatch, at ca. 85 pct. af salget på det russiske marked er produceret lokalt og resten som import. Det oplyses ikke, hvilke type produkter der bliver solgt på de russiske marked.

Arla-ledelsens løn skrumpede kraftigt i 2021

Inflationsstorm blæser Arla ind i ukendt farvand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter