AgriWatch

DLG køber sig ind i insektvirksomhed

Grovvareselskabet DLG har overtaget en ejerandel i selskabet Enorm, der bl.a. laver fluelarver til dyrefoder. Den nye investeringsrunde skal bruges til at opføre en kæmpestor fabrik.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/Ritzau Scanpix

Det har været varslet længe, men nu er det endelig lykkedes insektvirksomheden Enorm at lukke en ny investorrunde.

Selskabet med Carsten Lind Pedersen i spidsen har således rejst samlet omkring 370 mio. kr. i driftskapital, egenkapital og lånekapital.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

”Vi er super ydmyge og glade for, at vi er nået i mål. Det har været et langt forløb, men vi har haft en stor tro på det, og det beviser vi også ved, at vi selv smider flere penge i det,” siger Carsten Lind Pedersen til AgriWatch.

Den nye kapitalrunde skal ifølge stifteren bruges til at lave en stor opskalering af selskabets produktion.

”I første ombæring bygger vi en ny fabrik, hvor vi kan lave 100 ton larver om dagen, der skal stå klar i 2023,” fortæller Carsten Lind Pedersen.

Med denne kapacitet vil Enorm kunne producere næsten 11.000 ton insektmel om året og knap 2000 ton fedt.

DLG køber sig ind

Med i investorrunden er Danmarks største grovvareselskab DLG, der har købt sig til en ejerandel på over 20 pct. af virksomheden, mens også eksisterende ejere har bidraget med kapital.

”Vi kan se, at udviklingen og den viden, der er omkring insektproteiner, vokser eksplosivt i øjeblikket. Derfor tager DLG gerne førertrøjen, for vi er overbevist om, at man kun har set toppen af isbjerget på det potentiale, som insektområdet har,” siger Jesper Pagh, driftsdirektør og medlem af koncernledelsen i DLG, i en pressemeddelelse.

Bag lånekapitalen står Nykredit og Danmarks Grønne Investeringsfond, som altså ikke får ejerandele.

Som led i investeringen får DLG to pladser i besyterelsen. Det betyder, at Christoffer Hage og Troels Møller Olesen, der er hhv. direktør i DLG Service og direktør for husdyrernæring i DLG, begge får poster i bestyrelsen.

Den nye ejerstruktur betyder samtidig, at investeringsselskabet AHJ reducerer sin ejerandel med få procenter, mens DLG’s resterende procenter er overtaget fra Carsten Lind Pedersen og familien. Familien har dog stadig den største ejerandel.

AgriWatch forsøger at få uddybende kommentarer fra DLG i løbet af torsdag.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch