AgriWatch

Ostemejeri forventer det mest utænkelige

I løbet af 2021 har Them Andelsmejeri hævet sine priser flere gange, og direktøren forventer også, at det kommer til at ske i 2022.

Foto: PR-foto

Udfordringer har der været nok af det seneste år for ostemejeriet Them Andelsmejeri, der har løbende har hævet priserne grundet højere omkostninger til energi, hjælpemidler og emballage.

Det skriver Jyllands-Posten.

Adm. direktør Torben Aarris forventer ikke, at situationen bliver normaliseret foreløbig.

"Frem for alt er det min forventning, at vi på ingen måder skal forvente, at tingene bliver, som det plejer. Det er også, hvad jeg hører fra baglandet. Tværtimod skal man nok snarere forvente selv det mest utænkelige," siger Torben Aarris, der forventer fortsatte stigninger i priserne for første halvår af 2022.

Them Andelsmejeri blev stiftet i 1888 og har i dag 13 andelshavere, hvoraf seks er økologer.

Det seneste offentligt tilgængelige regnskab for virksomheden er fra 2019/20, hvor ostemejeriet præsenterede en bruttofortjeneste på 27,9 mio. kr. Det var en stigning på 7,7 mio. kr. sammenlignet med året forinden.

Bundlinjen steg samtidig fra et rundt 0 kr. til 7 mio. kr. i samme periode.

"Vi begynder at se nogle resultater af de investeringer, som vi har lavet. Vi har strømlinet virksomheden med hensyn til arbejdsprocesser, og det er også investeringer, som vi har gjort i automatiseringer og anlægget, som øger vores værdiforædling," sagde Torben Aarris, adm. direktør i Them Andelsmejeri, i den forbindelse til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch