Arla taber terræn på listen over populære arbejdspladser

Virksomheder som Chr. Hansen, Novozymes, Foss og Alfa Laval er blevet mere populære blandt personer med en videregående uddannelse. Det viser en ny stor undersøgelse.
Foto: Arla/PR
Foto: Arla/PR

Lego og Novo Nordisk sidder nok en gang på de to øverste pladser i Universums årlige rangliste over virksomheder, som folk med en business eller naturvidenskabelig-uddannelse i bagagen helst vil arbejde for.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som baserer sig på svar fra 6.234 personer med en videregående uddannelse.

Undersøgelsen skelner mellem de, der har en uddannelse inden for business og naturvidenskab. Kigger man på de businessudannede topper Lego stadig listen over de selskaber, som flest gerne vil arbejde for. Til gengæld er der sket pæne forskydninger blandt virksomhederne, der har hjemme i landbruget eller i følgeindustrien.

Arla er faldet to pladser fra nummer 9 til 11, mens enzymbirksomheden Novozymes er steget fra nummer 14 til 12.

De største forskydninger i branchen er dog sket for Chr. Hansen og Danish Crown.

Chr. Hansen er kravlet op til en placering som nummer 27, hvilket er 19 pladser bedre end i 2018. Omvendt er Danish Crown faldet 11 pladser og er nu nummer 93.

"Vi er en mellemstor koncern, hvor man kan gøre karriere uden at forsvinde i mængden. Det er en af vores helt store styrker som arbejdsplads. Det gør også, at man som ansat her hurtigere kan få lidt større ansvar. Det sætter vores medarbejdere pris på. Det er samtidig en stor motivationsfaktor, at Chr. Hansen gennem sine naturlige produkter er med til at tage ansvar for en mere bæredygtig fremtid," siger HR-direktør i Chr. Hansen, Alice Larsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under tabellen.

Ifølge Universums danske direktør Jesper Dansholm er klimadagsordenen helt afgørende for at være populær for kandidaterne i 2019.

"Det scorer højt at have en klimavenlig profil og kunne tilbyde sine medarbejderne at arbejde for et inspirerende formål. Men der er også en række andre attraktionsfaktorer, som virksomheder kan slå på, når de vil tiltrække medarbejdere," siger Jesper Dansholm.

Foss og Alfa Laval kravler frem

Kigger man på de naturvidenskabeligt uddannede, stiger food tech-virksomhederne Foss og Alfa Laval i popularitet.

Foss er i 2019 nummer 48 på listen, hvilket er 13 pladser bedre end i 2018. Alfa Laval er gået en enkelt plads frem, og er nu nummer 37.

Novozymes er nummer 5, mens Chr. Hansen stadig er nummer 11.

Andelsselskaberne Arla og Danish Crown har også begge rykket sig en smule. Danish Crown er nu nummer 97 - otte pladser bedre end i 2018, mens Arla er faldet fra nummer 20 til nummer 23.

Undersøgelsen viser samtidig, at flere har fået lyst til at skifte job. I 2017 var det 29 pct. af de veluddannede, som drømte om at skifte job, mens kurven steg til 33 pct. i 2018 og er fortsat op på 37 pct. i 2019.

Arla får eksterne rådgivere i bestyrelsen

Fagbladet 3F: Arla-ansatte fik for lidt i løn

Arla-konkurrent lader mælkepriserne falde  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter