Ungarsk minister: Forlæng restriktioner på ukrainske landbrugsvarer

En række europæiske tiltag, der har til formål at beskytte landbrugernes økonomi i de ukrainske nabolande, står til at udløbe 5. juni. Ungarns landbrugsminister anmoder nu om forlængelse året ud. 
Foto: Thaier Al-sudani
Foto: Thaier Al-sudani

Ungarns landbrugsminister Zsolt Feldman har anmodet EU om at forlænge de eksportbegrænsende tiltag målrettet en række ukrainske landbrugsprodukter ”mindst” året ud. 

Det skriver Reuters

Sagen drejer sig om en række tiltag, der i starten af maj blev vedtaget for at beskytte landbruget i en række østeuropæiske lande ved at sætte begrænsninger for eksporten af ukrainske varer. Grundlæggende har Kommissionen aktiveret en såkaldt ”exceptionel sikkerhedsmekanisme,” der betyder, at hvede, majs, raps og solsikkeolie fra Ukraine — der har været toldfritaget på grund af den russiske invasion — fremover ikke må blive solgt i hverken Polen, Ungarn, Bulgarien eller Rumænien frem til 5. juni.

EU trækker krisebremsen på ukrainsk landbrugsimport

Men EU-Kommissionen har tidligere luftet idéen om, at restriktionerne kan forlænges efter den dato om nødvendigt, og det bifalder den ungarske landbrugsminister altså og opfordrer til, at man gør, for at beskytte økonomien blandt de lokale landmænd. 

”Vores interesse er, at Ungarns høst kan afsluttes sikkert, og ungarske landmænd kan sælge deres produkt,” siger Zsolt Feldman efter et møde mellem EU’s landbrugsministre i Bruxelles ifølge Reuters. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter