Mildt efterår kan føre til madspild og fødevaremangel i Storbritannien
![Det uforudsigelige klima kan få betydning for fødevareindustrien på den anden side af nytår. | Foto: Finn Frandsen](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/14651760/n74hyi/ALTERNATES/schema-16_9/doc7nvzaiev3aosvn5izw.jpg)
Et ekstraordinært mildt efterår får britiske landmænd til at forskyde sånings- og høsttidsplanerne, og det kan give problemer for fødevareindustrien i Storbritannien, skriver The Guardian.
Varer som kål, blomkål og broccoli, der først skulle være klar senere i december eller i januar, er allerede klar til høst nu og er samtidig vokset sig ekstra store på grund af det milde efterår. Til The Guardian siger flere landmænd, at de aldrig har set noget lignende og nu er nødt til at ”rive så- og høsttidslinjer i stykker” på grund af det uforudsigelige klima.
Frygten er, at den tidlige høst vil føre til en overflod af fødevarer, der i sidste ende ender med at må smides ud, og at den tidlige høst så omvendt kan føre til en knaphed på den anden side af nytår.
”Der vil være et problem, for for vi vil ikke være i stand til at dyrke dem igen. De fleste af disse afgrøder vil blive dyrket igen omkring juli. Den afgrøde er væk. Når de kommer så tidligt, vil det sandsynligvis betyde, at vi kommer i mangel på et tidspunkt efter jul,” siger Guy Singh-Watson, der er grundlægger af den økologiske grøntsagskassevirksomhed Riverford, til The Guardian.
Relaterede artikler
Fødevarepriser falder globalt
For abonnenter