AgriWatch

Ewers-brødre investerer i ny afdeling på Fyn

Det private grovvareselskab Brødr. Ewers investerer atter i kornmodtagelse og åbner tredje afdeling på Fyn for at modtage afgrøder direkte fra markerne i høsten.

Brødr. Ewers har for en del år siden lejet sig ind på modtagestationen for en periode, men den har siden været brugt til landbrugsdrift. Nu har selskabet overtaget stedet. Det er uvist til hvilken pris. | Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto

Grovvareselskabet Brødr. Ewers øger sin tilstedeværelse på Fyn med endnu en afdeling.

Selskabet har købt en tidligere foderstof-afdeling i Kattebjerg syd for Bogense, og det er dermed den tredje af sin slags i det fynske.

Desuden udvides selskabets afdeling i Birkum sydøst for Odense, med to siloer med hver enkapacitet på 5.000 ton, fremgår det af en pressemeddelelse.

Brødr. Ewers har de senere år udbygget nettet af afdelinger rundt omkring i landet for at komme endnu tættere på landmændene, lyder det fra salgsdirektør Benjamin Hansen.

“Vi vil servicere vores kunder bedst muligt, og vi har god erfaring med, at landmændene er godt tilfredse med at levere deres høst selv. F.eks. vores afdeling ved Gudme nyder stor opbakninglokalt. Vi henter desuden besparelser i driften ved at få mere lagerkapacitet og rationaliserekørslen, idet vores lastbiler kan tage korn med retur, når de er i området for at levere foder,” siger han i meddelelsen.

Brødr. Ewers har for en del år siden lejet sig ind på modtagestationen for en periode, men den har siden været brugt til landbrugsdrift. Nu har selskabet overtaget stedet. Det er uvist til hvilken pris.

Privatejet grovvareselskab investerer i kornmodtagelse for at lette logistikken

Om investeringen af de to nye siloer, luftede Hans Otto Ewers, direktør og medejer af selskabet, at der var nye investeringer på tegnebrættet.

”Investeringen løber op i ca. 10 mio. kr. Det viser, at vi har investeringslysten, og vi ser stadig masser af muligheder i kornmodtagelse, fordi logistikken er så vigtig, når man handler med korn, så man ikke skal flytte fra A til B og C,” sagde han til AgriWatch.

Brødr. Ewers er Danmarks største privat ejede grovarevirksomhed med ca. 170 medarbejdere og en årlig omsætning på ca. 1,7 mia. kr. Ud over hovedkontoret i Sønderborg har Brødr. Ewers afdelinger fordelt rundt om i Jylland, Fyn og på Sjælland.

Privatejet grovvareselskab indgår aftale med et af Europas største fjerkræslagterier

Claus Ewers træder ind i Firstfarms’ bestyrelse

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch