AgriWatch

Tørken truer: Indien overvejer eksportbegrænsning af ​​hvede

Alvorlige hedebølger hærger lige nu i Indien og rammer en vigtig periode for landets hvede. Det sætter overvejelser og forskellige strategier om begrænsninger af afgrøden i gang.

Genrefoto | Foto: Amit Dave/Reuters/Ritzau Scanpix

Indien overvejer at begrænse eksporten af hvede, da slemme hedebølger har ramt landets afgrøder.

Tørken får nu regeringen til at prioritere indenlandsk forbrug frem for at levere korn til verdensmarkedet, skriver Bloomberg.

Landet oplevede sin varmeste marts nogensinde, hvor Indiens hvedeafgrøde bliver påvirket i en afgørende vækstperiode. Regeringen sænkede derfor sine forventninger for den nuværende sæson til 105 millioner ton fra en rekord på 111 millioner ton, som det ellers tidligere hed.

For at sikre indenlandske forsyninger overvejer regeringen at begrænse eksporten af hvede.

En af strategierne, der overvejes, kunne være at fastsætte en minimumseksportpris, så hvede ikke kan sendes til udlandet under den pris. På denne måde, uden direkte at forbyde det, kan regeringen øge det indenlandske udbud og holde styr på priserne, ifølge mediet.

Tørke i Indien rammer hvedemarker og øger frygt for global mangel

Temperaturerne ramte i gennemsnit 33,1 grader, hvilket er det højeste niveau nogensinde. I april steg temperaturerne nogle steder til 46 grader.

Det kan være et alvorligt slag for de globale hvedeforsyninger- og priser, efter Ruslands krig i Ukraine. Importnationer søger nu til Indien efter forsyninger, men et lavere udbytte kan bringe Indiens evne til at kompensere for hvedemanglen i fare, lyder det.

Indien forudsagde, at landet ville eksportere så meget som 15 millioner ton hvede i år, hvilket er rekordhøjt og det dobbelte af, hvad det afsendte sidste år. Det har tørken nu sået tvivl om.

Dansk generaldirektør i FN: Høsten skaber bekymring for en alvorlig situation i 2023

Efter eksportstop af korn: EU truer nu Ungarn med brud på traktat

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch