AgriWatch

Amerikanske sojabønder får boost fra eksportboom efter handelskrig

Handelskrigen mellem USA og Kina gjorde ondt på de amerikanske sojabønneproducenter, der tabte på ikke at kunne eksportere til verdens største aftager. Nu lysner det kraftigt.

Foto: Thomas Borberg

Amerikanske sojabønder, der for tre år siden blev ramt af præsident Trumps handelskrig med Kina, der er verdens største aftager, høster endelig fordelene.

Forsendelser af sojabønner og sojabaserede produkter til udlandet i den netop afsluttede 2020-21-sæson nåede nemlig et historisk højt niveau på 74,8 mio. tons.

Det skriver Bloomberg.

De amerikanske sojaeksportører blev tvunget til at finde nye kunder under handelskrigen, og nu øger nogle af disse lande, herunder Egypten, Mexico og Pakistan, deres indkøb. Forsendelserne til Kina, som typisk importerer omkring to tredjedele af den globale eksport, også steget igen.

De amerikanske landmænd fortsætter med at målrette sig mod lande med store befolkninger, stigende efterspørgsel efter protein og voksende økonomier, ifølge eksportråd.

Amerikansk sojahøst er knap så stor som forventet: Bryder prisfald

Høje afgrødepriser får værdien af amerikanske landbrug i vejret

Analytiker: Kinas boykot af USA's landbrug er et stærkt våben 

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch