Spydspids forlader international dyreorganisation

World Federation for Animals fortsætter lobbyarbejdet for at få FN til at sætte fokus på dyrevelfærd. 
Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, fratræder posten som præsident i World Federation for Animals med et vigtigt løfte til dyrene. | Foto: Foto: Dyrenes Beskyttelse Jens Rosenfeldt
Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, fratræder posten som præsident i World Federation for Animals med et vigtigt løfte til dyrene. | Foto: Foto: Dyrenes Beskyttelse Jens Rosenfeldt

Dyrevelfærdsorganisationen World Federation for Animals mister sin direktør, da Britta Riis har valgt at trække sig fra posten. 

Det oplyser Dyrenes Beskyttelse, hvor Britta Riis også er direktør, i en pressemeddelelse. 

Britta Riis var med til at stifte organisationen World Federation for Animals i 2021 og har været direktør siden. Siden stiftelsen er organisationen vokset til at omfatte 61 dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden. 

”Vi har vist, at bevægelsen bag dyrebeskyttelse bliver stærkere ved at samarbejde. Vi kan sigte efter større mål, der giver vedvarende, positive ændringer for dyr over hele verden. For at lykkes med det, må vi sørge for, at dyrevelfærd bliver en integreret del af den globale agenda for den bæredygtige udvikling,” udtaler Britta Riis i meddelelsen. 

Formålet med samarbejdet er et få et punkt om dyrevelfærd tilføjet til FN’s Verdensmål, som skal genforhandles i den nære fremtid, hvorfor organisationen nu vil ”sætte turbo på lobbyarbejdet” for at sikre, at dyrene bliver tænkt ind. 

”Det handler blandt andet om biodiversitet, klima, antibiotikaresistens og risikoen for nye globale pandemier. Kriserne hænger sammen. Det er endnu en akut og vægtig grund til give dyr i industrilandbruget og dyr i naturen langt bedre forhold at leve under,” udtaler Britta Riis.

Britta Riis erstattes på direktørposten af Chris Sherwood fra britiske Royal Society for the Protection of Animals. Hun fortsætter som bestyrelsesmedlem. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også