Gebyrstigning for små slagterier taget af bordet igen

Fødevaredanmark hylder beslutningen, som ellers stod til økonomisk at presse de små slagtehuse. 
Leif Wilson Laustsen, direktør i Fødevaredanmark, glæder sig over, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har trukket nogle varslede gebyrstigninger tilbage. | Foto: FødevareDanmark / PR
Leif Wilson Laustsen, direktør i Fødevaredanmark, glæder sig over, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har trukket nogle varslede gebyrstigninger tilbage. | Foto: FødevareDanmark / PR

Den nye betalingsbekendtgørelse, som skulle have trådt i kraft 1. februar og som ville medføre gebyrstigninger på Fødevarestyrelsens kontroller, er droppet igen. 

Det skriver Fødevaredanmark i en pressemeddelelse. Gebyrændringen skulle have trådt i kraft 1. februar, men blev i 11. time trukket tilbage af ministeriet, hvilket glæder Fødevaredanmark. 

”Vores medlemmer kan sænke skuldrene for en stund. De varslede gebyrstigninger har skabt bekymring for fremtiden hos en del af de slagtehuse, som i dag blandt andet håndterer nødslagtninger, slagtning af dyr på naturplejearealer og slagtning af dyr til nicheprodukter – virksomheder der er et vigtigt supplement til de store slagterier og essentielle i udviklingen af den danske fødevareproduktion,” udtaler direktør Leif Wilson Laustsen.

Gebyrstigningerne stod til især at ramme landets små slagtehuse hårdt. Som tidligere beskrevet, estimerede brancheforeningen Fødevaredanmark, at den foreslåede stigning i gebyrer kombineret med et fald i statsstøtte kunne komme til at betyde, at de små slagtehuse, kunne ende med en omkostning, der er op mod 265 pct. højere end tidligere. 

Der er ca. 70 af den slags slagtehuse i Danmark, som kan glæde sig over at både gebyrstigning og støttenedsættelse er taget af bordet for nu. Ifølge meddelelsen vil Fødevarestyrelsen gennem det næste halve års tid analysere, om der overhovedet er brug for at ændre de nuværende regler. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også