Polske landmænd dropper blokader ved grænsen til Ukraine

Ifølge et polsk medie er regeringen og polske landmænd blevet enige om aftale, der kan fjerne grænseblokader.
Arkivfoto: Efrem Lukatsky/AP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Efrem Lukatsky/AP/Ritzau Scanpix
Af ritzau/Reuters

Polske landmænd har besluttet sig for at afbryde de blokader, som de havde skabt ved grænsen til Ukraine ved byen Medyka, efter at regeringen er gået med til en aftale på landmændenes betingelser. Det oplyser den lokale guvernør til mediet interia.pl.

Adskillige grænseovergange mellem Polen og Ukraine har været blokeret af lastbilchauffører siden 6. november. Chaufførerne kræver, at EU genindfører et system, hvor ukrainske selskaber skal have en særlig tilladelse for at operere inden for EU’s grænser.

Chaufførerne fik siden selskab af polske landmænd, som krævede statstilskud til majsproduktionen og en bremse for en række skattesatser, som efter planen skulle forhøjes. Kravene blev ifølge landmændene fremsat på grund af øget konkurrence fra Ukraine. Deres demonstration var sat på pause over jul og nytår, men blev genoptaget 4. januar.

Ifølge interia.pl er Polens landbrugsministerium gået med til at skrotte de øgede skattesatser, give de ønskede statstilskud og i øvrigt give bedre muligheder for at låne penge, så de polske landmænd kan øge deres likviditet.

”Når aftalen underskrives, afbrydes demonstrationen ved grænseovergangen i Medyka i det tidsrum, som det kræves for at implementere de lovmæssige ændringer,” lyder det i artiklen på interia.pl.

I artiklen nævnes det også, at der kommer ”yderligere ændringer”, men det bliver ikke uddybet, hvilke ændringer, der er tale om.

De polske lastbilchauffører har stadig ikke opgivet deres demonstrationer, og de er stadig til stede ved flere grænseovergange til Ukraine.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også