Østrigsk centralbankchef: Ingen garanti for rentenedsættelse fra ECB næste år

Det er fortsat for tidligt at spekulere i rentenedsættelser, lyder det fra Østrigs nationalbankdirektør, der også sidder med i ECB’s rentekomité.
Det er for tidligt at sige noget om, hvornår der er tilstrækkelig styr på inflationen til at tænke på rentenedsættelser, lyder det fra Østrigs centralbankchef på vegne af ECB. Arkivfoto. | Foto: Ralph Orlowski
Det er for tidligt at sige noget om, hvornår der er tilstrækkelig styr på inflationen til at tænke på rentenedsættelser, lyder det fra Østrigs centralbankchef på vegne af ECB. Arkivfoto. | Foto: Ralph Orlowski
af MarketWire

Der er ingen garanti for, at Den Europæiske Centralbank, ECB, sænker renten næste år. Sådan lyder meldingen fra Østrigs centralbankchef, Robert Holzmann, i en meddelelse fra centralbanken ifølge Bloomberg News.

”Normaliseringen af pengepolitikken viser allerede effekt på inflationen, som aftager, men det er fortsat alt for tidligt at spekulere i rentenedsættelser,” lyder det blandt andet fra Holzmann, der også sidder med i ECB’s rentekomité.

Vurderingen kommer, efter at ECB på sine to seneste møder i december og oktober har fastholdt renterne, men undladt at forholde sig til markedets forventninger om, at 2024 vil byde på indtil flere rentenedsættelser.

Budskabet fra ECB-chef Christine Lagarde var efter det sidste rentemøde, at banken endnu ikke har taget hul på drøftelserne af en rentenedsættelse.

Samtidig er signalet, at renten skal fastholdes i et stykke tid på et højt niveau efter ti renteforhøjelser på stribe fra juli 2022 og frem til september 2023 for at få bugt med den tårnhøje inflation.

”Selv om ECB er forbi en periode uden fortilfælde med en serie på ti renteforhøjelser i træk, er der heller ikke i 2024 nogen garanti for rentenedsættelser,” lyder det fra Holzmann i meddelelsen fra den østrigske centralbank.

Holzmann venter, at inflationen i eurozonen vil nå ECB’s målsætning på 2 pct. i løbet af de næste to år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også