Henrik Dam skal lede møder i grøn trepart om CO2-afgift

Tidligere formand for Folketinget skal få enderne til at mødes i grøn trepart om CO2-afgift på landbruget.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Den såkaldte grønne trepart, der skal være en del af forhandlingerne om den omstridte CO2-afgift på landbruget, får en ekstern formand.

Det bliver tidligere minister og forhenværende Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), oplyser Økonomiministeriet i en pressemeddelelse.

”Hans rolle bliver at lede møderne i treparten, og han skal sikre fremdrift i arbejdet i treparten samt mediere drøftelserne mellem de forskellige parter i forummet,” lyder det i pressemeddelelsen.

Henrik Dam Kristensen ser frem til at ”finde de bedste løsninger på en grøn omstilling af landbruget”.

”Vi har en stærk dansk tradition for at sætte os sammen og finde gode svar på svære spørgsmål, når der er behov for det. Det er ikke nogen nem opgave, men jeg håber og tror på, at det kan lykkes,” siger han i pressemeddelelsen.

Den grønne trepart blev annonceret af daværende økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i midten af oktober.

Med udgangspunkt i de kommende anbefalinger fra et ekspertudvalg om en CO2-afgift på landbruget skal den grønne trepart være en del af forhandlingerne om afgiften.

Treparten består ud over regeringen af Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Fødevareforbundet NNF, Dansk Metal, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening samt Concito.

I juni 2024 skal treparten ”konkludere”, lyder det, mens første møde er i januar.

Det har tidligere mødt kritik fra en række partier i Folketinget, der ser det som endnu en udskydelse af CO2-afgiften på landbruget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også