Forhandlinger om klimamål udskydes til det nye år

Med kun få arbejdsdage tilbage i Folketinget før jul, er der hverken nye forhandlinger eller en aftale på vej. 
Fremover bliver det ikke klimaminister Lars Aagaard (M), der skal stå i spidsen for forhandlingerne, skriver Berlingske. | Foto: Gregers Tycho
Fremover bliver det ikke klimaminister Lars Aagaard (M), der skal stå i spidsen for forhandlingerne, skriver Berlingske. | Foto: Gregers Tycho

Med kun få arbejdsdage tilbage inden Folketinget går på juleferie, begynder det at blive svært at nå i mål med en aftale i 2025-forhandlingerne. 

Forhandlingerne, der har stået på siden sommer, men altså uden at have udmøntet sig i en egentlig aftale, udskydes derfor til næste år, skriver Berlingske

Det er blandt andet fodertilskuddet Bovaer, der kan sænke udledningen af metan hos kvæg, der har været et af redskaberne i regeringens værktøjskasse for at nå 2025-målene. Noget som også et blevet kritiseret fra flere sider for at være en lappeløsning. 

Forskere kritiserer regeringens Bovaer-plan

Forhandlingspapirer: Bovaer-tilskud vil indeholde ”metodefrihed”

Forhandlingerne med klimaminister Lars Aagaard (M) i spidsen har været anklaget for både at være uambitiøse og en række partier har varslet, at de ville forlade forhandlingerne, hvis ikke regeringen blev mere ambitiøs i dens udspil. 

”Det er endnu et udtryk for, at regeringen er fodslæbende, når det kommer til konkret klimahandling,” siger klimaordfører Signe Munk (SF) til mediet. 

Ifølge Berlingske oplysninger rykkes forhandlingerne til Finansministeriet, hvor det bliver Nicolai Wammen (S), der skal sidde for enden af forhandlingsbordet, når forhandlingerne genoptages efter jul. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også