Regeringen sætter millioner af til videnscenter for landbruget

Videnscenteret skal blandt andet give studerende på jordbrugs- og landbrugsudannelserne værktøjer til den grønne omstillign.
Foto: Pr
Foto: Pr

Regeringen afsætter et millionbeløb til at oprette et videnscenter, som skal ruste jordbrugs- og landbrugsuddannelserne til den grønne omstilling.

Det skriver Børne- og undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Konkret afsættes der 4,4 millioner kroner årligt fra 2024 og frem til drift af videnscentret samt 7,5 millioner kroner i 2024 og 3,0 millioner kroner i 2025 til udstyr til videnscentret. 

”Landbruget spiller en vigtig rolle i forhold til at få nedbragt vores CO2-aftryk, og derfor er jeg utroligt glad for, at vi nu opretter et videnscenter, som skal sikre, at eleverne på land- og jordbrugsuddannelser bliver endnu bedre klædt på med de kompetencer, der rent faktisk er brug for ude i virksomhederne,” udtaler børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. 

Det glæder Merete Juhl, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, at regeringen fundet midler til at etablere et videnscenter for jordbrugets uddannelser. Det har været et ønske fra Landbrug og Fødevarer, lyder det i en pressemeddelelse.

”Vi takker regeringen for prioriteringen af midler til et videncenter på det grønne område. Det er afgørende for at fremtidssikre landbrugsuddannelserne og ikke mindst er det vigtigt for at sikre, at de unge som står forrest i den grønne omstilling - de unge der er den grønne omstilling - bliver så dygtige som muligt,” siger hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også