Endnu en Venstremand går imod Ellemanns CO2-linje

Denne gang er der tale om Europaparlamentarikeren Erik Poulsen, der mener, at prisen er for høj, hvis en afgift får konsekvenser for den danske landbrugsproduktion. 
Erik Poulsen (V). | Foto: Pr/venstre
Erik Poulsen (V). | Foto: Pr/venstre

Hvis en kommende CO2-afgift ender med at koste det danske landbrug livet, er det bedre, at Venstre trækker sig fra regeringen, frem for at gennemføre planerne. 

Det siger Europaparlamentariker fra Venstre Erik Poulsen til Politiken

”Hvis man får en CO2-afgift, der gør, at vi lukker en pæn del af danske landbrug, synes jeg ikke, man skal blive i regeringen for at gennemføre det,” siger Erik Poulsen.

Han mener heller ikke, at det vil være en løsning at putte en afgift på f.eks. kød- og mejeriprodukter i kølediskene, men foretrækker i stedet en CO2-afgift på paneuropæisk plan, hvis der skal være én overhovedet. 

Den såkaldte Svarer-kommission, opkaldt efter formand Michael Svarer, forventes at komme med sit endelige forslag til klimaafgiften på landbruget før nytår. 

Regeringen har allerede bebudet, at klimaafgiften er nødvendig og på vej — den indgår også i regeringsgrundlaget — om end især Venstre har vaklet, og flere medlemmer af partiet foruden nu Erik Poulsen har kritiseret idéen om en klimaafgift. 

Medie: Størstedelen af V-bagland er imod klimaafgift

Formand Jakob Ellemann-Jensen har dog slået fast, at afgiften kommer. 

Venstreformand bekræfter CO2-afgift på landbrugsproduktion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også