Venstre-landmand: Jeg bliver ramt dobbelt af klimaafgifter

Foruden den ensartede afgift, der blev lagt på industrien sidste år, vil gartnerier potentielt også rammes af en kommende CO2-afgift på landbruget. Skævt, mener ejer.
Foto: Janus Engel
Foto: Janus Engel

En CO2-afgift på landbruget vil komme oveni sidste års ensartede afgift, som blev lagt på industrien - en afgift, Jacob Søegaard allerede betaler for udledningerne fra hans agurkegartneri.

Ifølge Roskilde Dagblad har Jacob Søegaard, der er byrådsmedlem for Venstre, fået anslået en afgift på godt 185.000 kr. i 2025 stigende til knap en halv million kr. i 2029. Han kan ikke se nogen alternativer til den gas, gartneriet bliver opvarmet med, fordi Ågerup endnu ikke har fjernvarme, og fx solceller er ikke realistisk.

Vi er faktisk i vildrede med, hvad vi skal. Alternativet er, at vi kører videre med gassen, for vi har ikke andet, og hvis det bliver alt for dyrt, skal der være tomme drivhuse,” siger han til avisen.

Afgiften, der blev vedtaget politisk sidste år, betyder, at gartneriet i Ågerup bliver pålagt en årlig afgift på 750 kroner pr. ton CO2 med indfasning fra 2025, hvor afgiften bliver på 350 kroner, skriver mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også