V-ordfører: Venstre har ikke taget stilling til klimaafgift i køledisken

Venstre har endnu ikke taget stilling til, om en klimaafgift skal lægges i køledisken, selv om både formand og landbrugsordfører lægger op til det, lyder det fra politisk ordfører.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Selv om både partiets formand Jakob Ellemann-Jensen (V)og landbrugsordfører Erling Bonnesen har givet udtryk for, at en klimaafgift bør lægges i køledisken, er det ikke partiets politik.

Venstre-borgmestre om afgift i køledisken: Det eneste rigtige

Det fortæller politisk ordfører i Venstre Morten Dahlin til Børsen.

“Venstres officielle holdning er, at Danmark skal i mål med vores grønne og ambitiøse klimamålsætninger, og det skal alle bidrage til, at vi kommer. Præcis hvordan en CO2-afgift på landbruget skal skrues sammen, det har vi ikke taget stilling til, og det kommer vi først til at gøre, efter ekspertgruppen er kommet med sine anbefalinger,” siger han.

Ekspertgruppen skal i løbet af efteråret skal komme med sine anbefalinger til, hvordan en CO2-afgift på landbruget kan udformes. Ekspertgruppen undersøger blandt andet effekterne af at lægge afgiften på blandt andet oksekød i stedet for på koen. Argumentet er, at afgiften dermed også rammer udenlandskproduceret kød.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også