DF-ordfører utilfreds med ministersvar om dyremishandling

Dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard opfordrer til hårdere straffe for at vanrøgte eller mishandle både kæle- og husdyr. 
Pia Kjærsgaard er i dag digitaliseringsordfører, dyrevelfærdsordfører, integrationsordfører, ordfører vedr. det tyske mindretal, udlændingeordfører, værdiordfører, ældreordfører. | Foto: Jens Dresling
Pia Kjærsgaard er i dag digitaliseringsordfører, dyrevelfærdsordfører, integrationsordfører, ordfører vedr. det tyske mindretal, udlændingeordfører, værdiordfører, ældreordfører. | Foto: Jens Dresling

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis stifter, tidligere formand og nu bl.a. dyrevelfærdsordfører, er ikke tilfreds med det svar, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri, Jacob Jensen (V), har givet på hendes spørgsmål om, hvor mange personer, der hidtil har mistet retten til at beskæftige sig med dyr efter at have mishandlet eller vanrøgtet dem. 

Ministeren har nemlig svaret, at det ikke kan lide sig gøre at fremskaffe tallene, skriver Maskinbladet

”Ministeren mener ikke, det er muligt at finde tallene hos politiet. Det kan jeg ikke forstå. Det må da kunne lade sig gøre i disse IT-tider, hvor alt kan lade sig gøre. Det kan ikke tage lang tid,” siger Pia Kjærsgaard til mediet.

Dyrevelfærdsordføreren opfordrer i samme ombæring til langt hårdere straffe for personer, der mishandler eller vanrøgter både kæle- og husdyr. Pia Kjærsgaard foreslår både øget brug af fratagelse af retten til at have med dyr at gøre overhovedet og ”gerne fængselsstraffe” i grove tilfælde. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også