Argentinske chauffører afslutter strejke ved stor korn-havn

Det argentinske transportministerium vil arbejde for at indføre minimumstakster for chaufførerne. 
Medlemmer af fagforeningen Siunfletra blokerede mandag for adgangen til havnen i Rosario, som er Argentinas største og står for op mod 80 pct. af Sydamerikas samlede landbrugseksport. | Foto: Miguel Lo Bianco
Medlemmer af fagforeningen Siunfletra blokerede mandag for adgangen til havnen i Rosario, som er Argentinas største og står for op mod 80 pct. af Sydamerikas samlede landbrugseksport. | Foto: Miguel Lo Bianco

En fagforening for ansatte i den argentinske transportsektor afsluttede mandag sin strejke, der truede landets korntransport, og som blev indledt i protest mod et mismatch i indtægter og udgifter for chaufførerne. 

Det skriver Reuters

”Transporten af landfragt er i en nødsituation. Taksterne er latterligt lave. Du kan ikke dække omkostningerne ved lastbilen, du har ikke lønsomhed,” sagde Daniel Seanopolo, en repræsentant for havneafdelingen i fagforeningen Siunfletra.

Strejken blev indledt mandag morgen som følge af stigende bekymringer om aktiviteten i området omkring havnen i Rosario, der er et knudepunkt for argentinsk eksport og blandt de største eksportcentre i verden. 

Argentinas transportministerium oplyser ifølge mediet, at man arbejder på at indføre en takstordning med obligatoriske minimums- eller basistakster for chaufførerne. 

Havnen i Rosario i Santa Fe-regionen i Argentina var i 2021 verdens andenstørste havn for landbrugsgoder og stod i løbet af året for transporten af mere end 75 megaton korn, mel og olie. 

Argentina var samme år verdens tredjestørste eksportør af landbrugsgoder med en samlet eksport på knap 100 megaton, kun overgået af Brasilien og USA. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også