Mette Frederiksen tavs om Barbara Bertelsens ansvar i Minksag

Statsministeren ønsker ikke at uddybe beslutning om at annullere advarsel til Barbara Bertelsen.
Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
Ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser at svare på, om hendes departementschef, Barbara Bertelsen, ikke længere kan siges at have et ansvar i Minksagen.

Det sker, efter at Statsministeriet fredag meddelte, at den disciplinære advarsel, som Barbara Bertelsen i 2022 blev tildelt for sin rolle i Minksagen, tilbagekaldes.

”Der ligger en indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om, at det grundlag, hvorpå der blev givet en advarsel, mener man, ikke længere er tilstede. Det skal man jo som arbejdsgiver tage konsekvensen af,” siger Mette Frederiksen.

Hun møder fredag eftermiddag pressen i Bruxelles efter afslutningen af et EU-topmøde.

Kan man drage konklusionen, at Barbara Bertelsen ikke har gjort noget forkert?

”Det er ikke mig, der drager konsekvenser her. Jeg har bedt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om at rådgive mig som arbejdsgiver.”

”Man er nu nået frem til, at der ikke blev givet en ulovlig instruks, som ellers har været omdrejningspunktet for meget af den her diskussion, der har fundet sted. Derfor er der ikke længere grundlag for en advarsel.”

Hvad mener du personligt om den måde, Barbara Bertelsen har ageret på i sagen?

”Jeg har ikke yderligere kommentarer i den her sag. Jeg har givet rigtigt mange kommentarer igennem flere år,” siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også