Nature Energy-salg vækker kritik fra Enhedslisten

Salget skriver sig ind i historien, hvor dansk kritisk infrastruktur er kommet på udenlandske hænder, mener Enhedslistens Pelle Dragsted.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Efter Nature Energy er kommet ind i folden hos energikæmpen Shell, møder salget af biogaskoncernen nu kritik fra Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted.

Han mener, at det er trist, at man har solgt et engang offentligt selskab til først en kapitalfond og nu et af verdens største producenter af fossile energikilder, skriver mediet Mandag Morgen.

”Det skriver sig ind i en række salg af kritisk infrastruktur i Danmark,” siger Pelle Dragsted til mediet.

I slutningen af 2022 kom det frem, at den britiske energikoncern købte Nature Energy for over 14 mia. kr. Fire år forinden var selskabet offentligt ejet, men blev solgt videre til et konsortium bestående af britiske Pioneer Point Partners, amerikanske Davidson Kempner Capital Management og den danske pensionskasse Sampension, der betalte 1,1 mia. kr. for selskabet.

Den daværende bestyrelsesformand for Nature Energy, Jens Otto Dalhøj, siger i dag, at det var den eneste rigtige beslutning at sælge Nature Energi til konsortiet.

”Kommunerne var ikke de rette ejere af selskabet, fordi det var så kapitalkrævende at etablere anlæggene,” siger han til mediet.

Biogaskoncernen ejer og driver 14 anlæg og har endnu flere i pipelinen i både Europa og USA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også