SF kalder drikkevandsindsats "et gigantisk svigt"

Regeringens politik om at sikre det danske drikkevand er slået fejl, og derfor vil SF have et forbud mod sprøjtegift hurtigst muligt. 
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

De frivillige aftaler om at stoppe for sprøjtemidler omkring vandboringer har spillet fallit, lyder det fra de to SF-politikere miljø- og fødevareordfører Carl Valentin og folketingsmedlem Astrid Carøe, der mener, at det nu er på tide med et sprøjteforbud. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Udmeldingen kommer, efter at Miljøministeriet har evalueret kommunernes indsats mod sprøjtegifte i drikkevandet, som viser, at det kun er lykkedes at beskytte fem pct. af drikkevandsboringerne, hvilket politikerne kalder ”et gigantisk svigt”.

I 2019 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om at beskytte drikkevandsboringerne mod landbrugets sprøjtegift, hvor kommunerne og landmænd skulle indgå frivillige aftaler med landmænd i første omgang, og efterfølgende indføre et generelt sprøjteforbud, hvis aftalerne ikke kom i stand. 

I slutningen af 2022 var status, at der ikke indgået aftaler om beskyttelse af mere end fem pct. af de i alt 3.004 drikkevandsboringer.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie CleantechWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også