Minister: Trods krig må der ikke slækkes på grønne ambitioner i landbruget

Flere af EUs grønne krav i landbruget har været til debat som følge af Ukraine-krigen, men der må ikke gås på kompromis med sektorens grønne ambitioner, lyder det fra landets landbrugsminister.
Foto: Sebastian Elias Uth
Foto: Sebastian Elias Uth

Mandag morgen får landbrugsminister Jacob Jensen (V) sin debut i EU, hvor han skal til sit første rådsmøde, og med sig til Bruxelles tager han et budskab med i bagagen.

For siden krigen i Ukraine brød ud har EU taget flere grønne krav i landbruget op til debat, men der skal ikke laves kompromisser på landbrugets grønne ambitioner, siger ministeren til Altinget.

”Uanset den meget bedrøvelige situation i Ukraine skal vi holde fast i den grønne omstilling af landbruget, fordi den er med til at definere fremtiden for hele Europas fødevareproduktion. Det skal selvfølgelig ikke sættes fuldstændig i stå, fordi der er en speciel situation,” siger Jacob Jensen til mediet.

Af krav, der er blevet slækket på, henviser Jacob Jensen blandt andet til EUs beslutning om at give tilladelse til at dyrke braklagte jorder - mod Danmarks ønske - for at gøre op for den store kornproduktion i Rusland og Ukraine, der er påvirket af krigen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også