Landbrugsstyrelsen melder 12 til politiet for mistanke om svig med landbrugsstøtte

Ansøgerne i 12 sager om landbrugsstøtte er blevet anmeldt til politiet, efter at Landbrugsstyrelsen med bistand fra Kammeradvokaten har gennemgået sagerne.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Landbrugsstyrelsen har anmeldt 12, der har søgt om landbrugsstøtte, til politiet.

Anmeldelserne sker med hjælp fra Kammeradvokaten i politikredsene i henholdsvis Syd- og Sønderjylland, Sydøstjylland, Fyn samt Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

”Det er en vigtig opgave for Landbrugsstyrelsen at sikre, at landbrugsstøtten udbetales til de retmæssige modtagere. Derfor arbejder vi for at styrke sagsbehandlingen af sager, hvor der er mistanke om svig, så politiet får så gode rammer som muligt for deres efterforskning i sagerne”, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Lars Solskov Lind.

Landbrugsstyrelsen oprettede i august en ny enhed, Landbrugsstyrelsen, Svig & Omgåelse, der skal undersøge svindel med landbrugsstøtte.

Landbrugsstyrelsen foretog i foråret 2022 en gennemgang af sager med mistanke om svig, og det blev i den forbindelse konstateret, at den interne sagsbehandlingsfrist på et år var overskredet eller tæt på at være det i 15 sager. Herefter blev Kammeradvokaten inddraget med henblik på at få sagerne vurderet hurtigst muligt.

I de resterende tre sager er styrelsen endnu ikke færdig med at vurdere, om der skal politianmeldes.

Rigsrevisionen har tidligere på året kritiseret Landbrugsstyrelsen for ikke at kontrollere ejerforholdene bag de selskaber, der søger om tilskud. Ifølge Rigsrevisionen er der givet 448 mio. kr. i EU-støtte til landmænd, der kan have omgået reglerne og opnået en uretmæssig fordel på mindst 31,6 mio. kr.

Opdateret 14.08 med yderligere informationer.

Politiets håndtering af mulig svindel med landbrugsstøtte tages under lup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også