AgriWatch

Grønne organisationer om EU's klimapakke: Landbruget slipper for let

En gruppe af grønne organisationer ønsker blandt andet delmål for landbrugets udledninger af metan og lattergas i EU’s klimapakke ”Fit For 55”, hvis forhandlinger omkring er i sin endelige fase.

Foto: Benny Kjølhede/SPO

En række af grønne organisationer i Danmark kommer nu med et opråb til EU-Kommissionen, der i denne tid er i den endelige fase i forhandlingerne om EU’s klimapakke ”Fit For 55.”

I et debatindlæg på netmediet Altinget skriver organisationerne Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstiiling, Verdens Skove og DOG Birdlife Denmark, at der er behov for fastsatte delmål for landbrugets udledninger af metan og lattergas.

”At holde fast i absolutte mål for CO2-optag i arealsektoren. At afvise de mange bud fra Ministerrådet på, hvordan medlemslandene kan slippe for at indfri deres forpligtelser om CO2-optag i arealsektoren gennem nye fleksibilitetsmekanismer,” skriver organisationerne.

Samtidig ønsker organisationerne, at der sættes en begrænsning på fleksibiliteten mellem sektorerne, da det undergraver incitamenterne til konkrete reduktioner, fremgår det af debatindlægget.

Udspillet indebærer, at EU samlet set skal reducere udledningen af CO2 med 55 pct. inden 2030, og at unionen skal være klimaneutral inden 2055. Det er vel at mærke sammenlignet med tallet for 1990.

EU har tidligere meddelt, at landbruget inden for unionens grænser skal være klimaneutralt i 2035.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch