L&F: Enhedslistens forslag kan koste 40.000 arbejdspladser

Enhedslistens forslag om at halvere svine- og kvægbestanden vil få milliardstore konsekvenser - inklusiv tabet af 40.000 jobs, lyder vurderingen fra Landbrug & Fødevarer.
Foto: Christian Lykking/ERH
Foto: Christian Lykking/ERH

En misset milliardindtjening og tabet af tusindevis af jobs kan blive konsekvensen, hvis Enhedslistens forslag om at halvere den danske svine- og kvægbestand inden 2030 skulle blive en realitet.

Sådan lyder det fra landbrugets største interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, der vurderer, at et sådan forslag vil koste 22 mia. kr. i tabt indtjening samt 40.000 arbejdspladser.

Det skriver Børsen.

“Det vil have en meget voldsom effekt. Det vil for det første betyde tab i landbrugets samlede indtjening, det vil få negativ betydning for beskæftigelsen, og det vil særligt være landdistrikterne, der bliver ramt. Og det vil betyde faldende eksportværdi for Danmark,” siger L&F’s klimadirektør, Niels Peter Nørring, til mediet.

Disse tal fra Landbrug & Fødevarer kan Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen dog ikke genkende

“Vi foreslår jo ikke en omstilling fra i morgen, men en, der fremskrives gradvist frem til 2030, og derfor har vi også sat penge af til omskoling og meget andet, jobrotation, for netop de medarbejdere,” sagde Mai Villadsen på pressemødet.

Udover forslaget om halveringen af bestanden vil Enhedslisten oprette en klimalandbrugsfond på 37 mia. kr. til at opkøbe konkursramte landbrug og kompensation til landmænd, der er villige til at nedlægge sin husdyrproduktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også