Enhedslisten kritiserer kompensation til minkavlere

At fire minkavlere, der har forsøgt at omgå reglerne ved ikke at lade sine dyr blive coronatestet, i alt har fået et trecifret millionbeløb kaldes ”horribelt” af Enhedslisten.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det har vakt opstand i Enhedslisten, at fire minkavlere, der alle er blevet afsløret i forsøget på at skjule coronasmitte på deres minkfarme, har et trecifret millionbeløb i vente i kompensation.

TV2 skriver således, at minkavlerne indtil videre har fået 150 mio. kr. udbetalt i kompensation indtil videre, og flere penge er i vente for producenterne, viser tal fra Fødevarestyrelsen.

Det er ifølge Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund ”horribelt”, at minkavlerne får så stor en erstatning oven på deres forsøg på at omgå reglerne.

”Vi stod i en situation (i efteråret 2020), hvor ældre døde på plejehjemmene, fordi smitten spredtes. Det er jo fuldstændig uacceptabelt og amoralsk, at der er avlere, som alene af hensyn til egne økonomiske interesser var villige til at risikere både samfundsøkonomi og folkesundhed,” siger Peder Hvelplund til mediet.

Henrik Poulsen, der er en af de omtalte minkavlere begrunder blandt andet metoderne med, at han og erhvervet har følt sig ”trådt på og pisset ned af ryggen”, og derfor ser man denne modstand og kreative løsninger fra erhvervet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også