AgriWatch

L&F samler primær- og virksomhedsside i ny struktur

De to søjler i Landbrug & Fødevarer bliver smeltet sammen. Ifølge formand Søren Søndergaard giver det organisationen mere tyngde over for politikerne.

Det har været varslet længe, men nu er den endelige beslutning om at lægge primærsiden og virksomhedssiden sammen i Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Landbrugsavisen.

Sammenlægningen sker med effekt fra 2023, og Landbrug & Fødevarer vil derefter være organiseret i tre niveauer. Ét samlet formandskab på seks, et forretningsudvalg med 30 medlemmer og en bred hovedbestyrelse på 77 medlemmer.

”Det var et kæmpe fremskridt, da landmænd og virksomheder gik sammen om Landbrug & Fødevarer for 13 år siden - nu tager vi et skridt mere. Vi har alle den samme interesse i at sikre en fremtid for en bæredygtig dansk landbrugsproduktion, og der er ikke tvivl om, at vi får mere tyngde, når vi kan argumentere vores sag over for politikerne sammen,” siger Søren Søndergaard, formand i Landbrug & Fødevarer, til Landbrugsavisen.

Den nye struktur er inspireret af erhvervsorganisationer som Dansk Industri og Dansk Erhverv og betyder, at L&F’s ledelseslag reduceres fra syv til tre.

De kommende måneder skal det formelle arbejde færdiggøres, så den nye struktur kan træde i kraft ved årsskiftet. Strukturen behøver ikke at blive godkendt på delegeretmøde, da den kan besluttes i fællesskab af de forskellige bestyrelser i organisationen.

L&F-top åbner op om stor ændring i struktur: Flere bestyrelser skal samles i samme rum

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch