AgriWatch

Landbrugsstyrelsen ændrer procedurer efter kritik

En række kritikpunkter, der omkredser Landbrugsstyrelsens sager om udbetaling af landbrugsstøtte, har fået fødevareministeriet til at indføre nye procedurer.

Foto: Jens Dresling

I forbindelse med Landbrugsstyrelsens møgsager vedrørende udbetaling af landbrugsstøtte fik Rigsrevisionen ikke de tilstrækkelige oplysninger fra styrelsen, mens et møde med Kammeradvokaten blev gengivet stærkt misvisende.

Det skal der laves om på, lyder det nu fra landbrugsminister Rasmus Prehn, der understreger i en redegørelse til statsrevisorerne, at de manglende tilsendte materialer til Rigsrevisionen er ”stærkt kritisabelt”. Det skriver Altinget.

“I ministeriet er det derfor også indskærpet over for både styrelsesdirektøren i Landbrugsstyrelsen og de to øvrige styrelsesdirektører på ministerområdet, at Rigsrevisionen i overensstemmelse med rigsrevisorloven altid og uden undtagelse skal have udleveret alt det materiale, som de anmoder om,” skriver Rasmus Prehn.

Der er blandt andet blevet oprettet særskilte enheder inden for svig, og EU-reglernes muligheder for fortolkning skal løbende gennemgås, lyder det. Som tidligere beskrevet af AgriWatch vil den nye enhed bestå af 10 årsværk samt en ny vicedirektør.

Det var i marts, at Rigsrevisionen rettede skarp kritik af Landbrugsstyrelsen for at undlade at informere om mulige svindelsager, hvilket er i strid med loven.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch