AgriWatch

Landbrugsminister skal drøfte fødevarekrise i Bruxelles

Krigen i Ukraine har skabt rystelser gennem landbrugssektoren i EU, hvor en fødevarekrise truer. Sammen med unionens resterende landbrugsministre rejser Rasmus Prehn til Bruxelles for at drøfte situationen.

Foto: Jens Dresling

I dag tirsdag rejser landbrugsminister Rasmus Prehn til Bruxelles for at drøfte de skælv, som krigen i Ukraine har forårsaget i EU’s landbrugssektor.

Her skal han mødes med EU’s øvrige landbrugsministre og med sig tager Rasmus Prehn to budskaber til mødet, skriver Berlingske.

Først og fremmest skal Ruslands blokade af den ukrainske korneksport stoppe, hvor den invaderende part lige nu blokerer for, at Ukraine kan fragte kornet via skabe fra Sortehavet.

Ministerens andet forslag er alternative ruter for korneksporten.

”Det er via jernbane og lastbilkonvojer. Der må vi gøre alt, hvad vi kan for at ruste op på udstyr og bemanding og koordinere logistikken,” siger Rasmus Prehn.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at Ukraine ønsker hjælp til at eksportere sine afgrøder ud af landet. Ukraine er en af verdens største eksportører af korn, og krigen i landet har forårsaget store prishop på afgrøder og truer forsyningssikkerheden.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch