Kun 12 avlere har søgt om dvalekompensation - støttepartier vil forbyde minkavl permanent

Danmarks lange tradition med minkavl bør være nået til vejs ende, mener SF og Enhedslisten. Den modsatte holdning har oppositionspartierne Venstre og Konservative, der kalder det en principiel sag.
Carl Valentin, SF’s fødevare- og dyrevelfærdsordfører | Foto: Jens Dresling
Carl Valentin, SF’s fødevare- og dyrevelfærdsordfører | Foto: Jens Dresling

Ind til videre har blot 12 tidligere minkavlere valgt at benytte muligheden om at søge dvalekompensation, hvilket giver avlere mulighed for at få dækket faste omkostninger frem til, at minkavl igen bliver tilladt.

Det skriver Altinget.

Ifølge støttepartierne SF og Enhedslisten bør det tal være medvirkende til, at minkavl i Danmark bliver permanent forbundt.

“Tallene understreger, at der er et meget lille ønske om at starte op igen, og det kan jeg også godt forstå. Det hører fortiden til at putte dyr ind i bittesmå bure for at opdrætte dem til pelsavl, og derfor er det oplagt, at man lukker industrien ned nu,” siger SF’s fødevare- og dyrevelfærdsordfører, Carl Valentin til mediet.

Omvendt mener Venstre og Konservative ikke, at det gør nogen forskel, at blot 12 avlere ind til nu har søgt om dvalekompensation.

Begge oppositionspartier kæmper for, at der også skal være en fremtid for de avlere, som har lyst til at starte op igen. Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre, argumenterer blandt andet for, at det er en principiel sag, da mulighed for at starte op igen var en del af den aftale, der blev indgået med regeringen.

Fristen for at søge om kompensation for danske minkavlere udløber 1. april kl. 23.59.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også