Ti organisationer sender anbefalinger til Prehn forud for EU-møde

Færre landbrugsdyr, mere plantebaseret kost og økologi er nogle af de forslag, som ti organisationer har sendt til landbrugsministeren forud et EU-møde omkring markedssituationen efter krigen i Ukraine.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ruslands invasion af Ukraine og rystelserne, som krigen har bragt med sig på det globale fødevaremarked, har afsløret flere udfordringer i verdens fødevaresystem.

Det mener ti organisationer, der har sendt et åbent brev til landbrugsminister Rasmus Prehn forud et EU-møde omkring markedssituationen, efter krigen i Ukraine er brudt ud.

”Situationen afslører nogle grundlæggende udfordringer i vores fødevaresystem, som det er nødvendigt at sætte ind for at løse, hvis vi skal undgå en endnu større katastrofe i form af underernæring og hungersnød i verdens fattigste lande, samt social uro og protester, der kan udvikle sig til flere alvorlige konflikter,” lyder det blandt andet i brevet.

Organisationerne, der tæller Greenpeace, Rådet for Grøn Omstilling, Dansk Vegetarisk Forening, Økologisk Landsforening, Plantebranchen, Dyrenes Beskyttelse, DOF Birdlife, World Animal Protection Danmark, Danmarks Naturfredningsforening og Verdens Skove, kommer samtidig med en række anbefalinger.

De opfordrer blandt andet til, at Danmark omstiller landbruget til en mindre husdyrproduktion. og mere økologisk dyrkning. Derudover foreslår organisationerne en omstilling af kostvanerne i både Danmark og EU gennem politiske tiltag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også